Pfisterer je osnovan davne 1921 kao porodični posao i od tada se neprestano razvija i širi. Danas je to internacionalna kompanija koja zapošljava preko 1200 radnika na vše od 18 lokacija širom sveta. Politika kompanije se bazira na nezavisnosti, inovativnosti i kvalitetu. Pfisterer konstantno ulaže sredstva u razvoj novih tehnologija i rešenja. Interesantno je napomenuti da se na istraživanjima kompanije Pfisterer baziraju čak i neki internacionalni standardi.

Pfisterer se specijalizovao za kontaktne elemente na niskom, srednjem i visokom naponu. Proizvode komponente za železnicu i železnički razvod, komponente za dalekovode, kablove i transformatore. Posebnu oblast čini sigurnosna oprema za srednji i visoki napon, alati specifični za radove iz oblasti elektroenergetike itd..

Iz proizvodnog programa mogu se izdvojiti sledeći proizvodi:

 

 

CONNEX kablovski sistem - omogućava lako i brzo povezivanje vodova na srednjem i visokom naponu na transformatore, razvodne ćelije, motore i drugu opremu. U ponudi su CONNEX konektori za napone do 300kV za sve standardne tipove kablova. Konektor je zatvoren u metalno kućište i potpuno izolovan tako da, kada je priključen, ne postoji opasnost od strujnog udara. Može se koristiti za spoljašnju i unutrašnju montažu i nema potrebe za održavanjem.

 

 

 

 

CONNEX Bushings - Umesto standardnih provodnih izolatora Pfisterer nudi transformatorske izvode na koje se direktno vezuju kablovi preko CONNEX kablovskh konektora. Na jedan transformatorski izvod je moguće vezati do 4 srednjenaponska kabla. Uz ovakve transformatorske izvode u ponudi su i specijalni odvodnici prenapona koji se direktno vezuju na CONNEX bushing i ne zahtevaju posebne dodatke i nosače u postrojenju.

 

 

 

Za niskonaponske izvode Pfiterer nudi širok izbor klasičnih konektora sa izolacionim kapama za jedan i više kablova. Posebna pažnja se poklanja kvalitetu provodnih legura i površina, što obezbeđuje kvalitetan i dugotrajan spoj. Kape od izolacionog materijala štite spoj od atmosferskih prilika i time umanjuju mogućnost kvara i troškove održavanja.

Još jedan interesantan proizvod karakterističan za inovativnost Pfisterera su Al-Elast diskovi. Diskovi namenjeni kod vezivanja kontaktnih površina Aluminijuma, Bakra i Bronze. Tako su dizajnirani da prilikom dotezanja, specijalno oblikovane površine diska probijaju gornji sloj metala i slojeve oksida. Na ovaj način se dobijaju čisti, pouzdani i trajni spojevi sa minimalnim gubicima.

 

 

 

Pored standardnih nastavaka, papučica i račvi za montažu presovanjem, Pfisterer nudi nastavke sa specijalnim "SICON" šrafovima koji su projektovani tako da se odlome kada se postigne potrebna sila zatezanja i to uvek na površini nastavka. Ovakvi nastavci su lakši za montažu na nepristupačnim lokacijama i umanjuju potrebu za dodatnim alatom i teškim presama. U ponudi su i "Comact Tap" konektori koji olakšavanju povezivanje račvi i vodova. Kontakt se ostvaruje bez skidanja izolacije i sečenja voda. Zubi od specijalnog matrijala probijaji izolaciju i zarivaju se u provodnik tako da se dobija pouzdan i vodootporan spoj. Ovakvi nastavci i račve umanjuju opasnost na radu jer se sve obavlja na izolovanim provodnicima.

 

 

U ponudi Pfisterera je kompletan opseg delova i opreme za vazdušni razvod i dalekovode. Posebno interesantna naprava je odstojnik-prigušivač. Ovaj uređaj obavlja funkcije za koje su ranije bile neophodne dve naprave, radi kao odstojnik i kao prigušivač (damper). Postoje varijante za dva, tri, četiri i više provodnika.

 

 

Ovde su navedeni samo neki od proizvoda. Pored gore navedenih u programu Pfisterera je više stotina artikala. Pfisterer nudi kompletnu opremu za železnički razvod, opremu za dalekovode, sigurnosnu opremu - uzemljivače i indikatore za sve naponske nivoe, razvodne ormane i nosače osigurača za niski napon, alate, prese i još mnogo toga.

Za više informacija posetite www.pfisterer.com ili nam se obratite sa pitanjem.

 

   
© EDEX d.o.o. 2009 All rights reserved